3 de març del 2013

Raqueta de pàdel


La meva cunyada m'ha encarregat un pastís per la seva amiga Sílvia, que avui es el seu aniversari. Com son les reines del pàdel, li he fet un pastís en forma de raqueta de pàdel.





Us explicaré com ho he fet, doncs heu de saber que necessitem molt temps per fer aquests pastissos.
Dos dies abans vaig fer el pa de pessic, en aquest cas he fet el Madeira Sponge Cake (MSC) que es el que més adequat per aquest tipus de pastis amb cobertura de fondant, perquè resisteixen el pes de la decoració.
Es important que mentre el preparem encenem el forn

Ingredients pel pa de pessic:

- 6 ous
- 400 gr de mantega
- 400 gr de sucre
- 400 gr de farina
- ralladura de llimona, anis o el que us agradi.
- 1 sobre de levadura Royal

Preparació:

Batem la mantega fins que quedi cremosa, afegim el sucre i blanquegem,  afegim els ous de un a un i seguim barrejant. Afegim la farina, la llevadura i la ratlladura de llimona.

Ho aboquem a un motlle prèviament greixat (si es de silicona, no cal)

Ho posem a coure al forn uns 45 mins aproximadament, punxem per comprovar si està cuit. Retirem del forn i quan estigui fred l´emboliquem amb paper film guardant-lo a la nevera fins l´endemà.
Es necessari que estigui fred per cobrir-lo.

Al dia següent preparem l´ almívar i la crema per farcir (aixó també ho podem fer el dia abans).

Per fer l´ almívar posem a bullir:  50 gr de sucre i 50 gr d´aigua i li afegim ron o countreau, ho deixem que bulli uns 12 min i anem remenant. Ho deixem refredar.

Fem el farcit amb: 1 ampolla de crema de llet i 200 gr de xocolata de 60%
Posem a escalfar la crema de llet, quan sigui fosa afegim la xocolata i barregem. Ho deixem refredar, queda mes bo si ho fem el dia abans, però no ho vaig poder fer per falta d´un ingredient, mecaxis....sempre hem de repassar tot el que tenim a casa abans de començar, ja ho sabeu!!!

Muntatge:

Es important tenir feta una plantilla abans de tallar el pastis.
Agafem els pastissos, he fet dos per aquest. Posem la plantilla i al damunt els pastissos i amb un ganivet retallem seguint la forma.
Amb un ganivet o lira partim el pastis en 3 capes i comencem a pintar amb un pinzell cada pis amb l´ almívar, que quedi ben xop i així queda més gustós.
Després d´haver pintat amb l´ almívar tots els costats i afegim la crema de xocolata que tenim preparada. Si està massa freda la posem al microones una mica, no pot estar ni calenta ni freda, ha de quedar com una crema.
Montem totes les partes i ho cobrim amb la crema de xocolata pel damunt, aixó es molt important, doncs així s´enganxará millor el fondant.

Aquesta es la safata que tinc amb diferents colors de fondant:


Agafem el fondant i li donem escalfor amb les mans per poder treballar millor, l´estirem amb el curró (rodillo) i posem una mica de sucre de llustre perquè no s´enganxi i anem allisant, fins conseguir la mida per cobrir tot el pastis.
Anem treballant els diferents colors i donant forma al pastís, que son molts detalls! Posem imaginació i...... paciència, però el resultat s´ho mereix.


Ja va prenent forma


El resultat final



Mireu com va quedar al tallar-lo!!! Els hi va agradar moltíssim a tots i a la Sílvia li van fer una bona sorpresa d´aniversari!!



Espero que us hagi agradat i us sigui útil. Si teniu cap dubte escriviu-me i us contestaré.
Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada