26 de març del 2013

Pastís de formatge

Pastís de formatge

Esta tarta está dedicada a nuestra amiga de Noruega.
HÅPER DET SMAKER!

Ingredients
 

Per la base:

  • 150 gr de galetes maria o similars
  • 70 gr de mantega

Per el farcit:
  • 200 gr de nata
  • 400 gr de llet condensada (1 pot petit)
  • 600 gr de crema Filadèlfia o similar
  • 1 sobre de preparat per flam (4 racions)
Per la cobertura:
  • 300 gr de maduixes
  • gelatina
  • suc de mitja llimona
  • 3 cullerades soperes de sucre

Preparació:

Comencem preparant la base de galeta. Ho podem fer amb una màquina triturant-les i en cas de no tenir, ho podem posar dins una bossa i piquem amb la mà de morter fins que quedi pols de galeta. Desfem la mantega al microones i ho ajuntem amb la galeta en pols. Ha de quedar com farina mullada.
Cobrim la base d´un motlle desmuntable de 24 cm amb paper vegetal. Posem la base de galeta pressionant be i ho posem al congelador mentre preparem el farcit.

Per preparar el farcit, posarem tots els ingredients en un cassó a foc lent, remenem amb energia fins que es desfasi el sobre de preparat de flam, mirant que no quedin grumolls. Pugem el foc i seguim remenant fins que bulli (pot estar uns 10 min). Retirem del foc i ho aboquem al motllo amb la base de galeta que tenim preparat al congelador. Ho guardem a la nevera unes 2 hores, millorr d´un dia per un altre. 

Anem a fer la salsa de maduixes. Preparem la fulla de gelatina o de sobre amb aigua freda i en un cassó apart escalfem les maduixes netes amb el suc de llimona i sucre i remenem constantment, triturem al mateix temps les maduixes. Quan la salsa estigui ben calenta i triturada, afegim la gelatina, tot remenant fins que es dissolgui totalment. Distribuïm la salsa pel damunt el pastís i ho posem a la nevera fins el moment de consumir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada