25 de maig del 2014

Mousse de llimona


Avui diumenge, després d'un dinar familiar de celebració, he fet una "Mousse de llimona" de postre. Ha sigut un èxit!!!  la combinació àcida de la llimona i la textura fresca de la mousse, una delicia! 

  


Ingredients: 

 Per la base cruixent:
100 gr de galetes (Digestive)
60 gr de mantega 

Per la mousse:

250 gr de suc de llimona
400 gr de nata
3 clares d'ou (125 gr aprox)
150 gr de sucre
50 gr d'aigua
10 gr d'instangel (preparat de gelatina) o 6 fulles de gelatina

Preparació:

Comencem preparant la base de galeta. Ho podem fer amb una màquina triturant-les fins que quedi pols de galeta o minipimer. Desfem la mantega fins que quedi pomada (que no quedi desfeta) al bany Maria o microones i ho ajuntem amb la galeta en pols. Ha de quedar com farina mullada.
Cobrim la base d´un motlle de 20 cm i ho posem al forn uns 10 minuts, després ho deixem refredar. No havia cuit mai la base de galeta i m´agradat moltisim, queda cruixent.
Posem les clares a muntar amb les varetes  o com ho feu habitualment, això cadascú amb els estris que disposeu. Per un altre banda fem un almívar amb l'aigua i el sucre  i quan arribi a 121º C ho incorporem a poc a poc  a les clares que tenim muntades (merengue italià) i esperem que sigui tebi.
Muntem la nata sense arribar a estar massa espessa, ens anirà molt millor i la deixem a la nevera, doncs ha d'estar ben freda.

Escalfem el suc de llimona i li afegim el infagel i sinó en disposeu es pot utilitzar un altre tipus de gelificant, com les fulles de gelatina, posant-les en remull en aigua freda. Ho afegirem a les clares que hem reservat i ara amb una espàtula afegim la nata fent moviments envolvents i suaus.

Agafem un aro de 20 cm o un motlle que es pugi desemmotllar,  li posem cinta de PVC per dins i aboquem  la massa. 


Ho posem al congelador unes 3 o 4 hores. 


Gelatina per la cobertura:


200 gr d'aigua
20 gr de sucre
10 gr de suc de llimona
15 gr gelicifant vegetal 
1 cullereta de pasta de llimona 

En un casò, posem aigua i sucre fins que bulli i retirem. Afegim el gelificant fins que estigui a 60º  i li posem el suc de llimona i 1 cullereta de pasta de llimona, aproximadament. si us agrada mes llimona, li afegiu mes.

Espero que us quedi molt be!

Montse Riera


2 comentaris:

  1. Hola reina!!
    No deixo tots els comentaris que voldria perquè encara no he aconseguit doblar les hores del dia ;D però has de saber que et continuo seguint de ben a prop!!!! :)
    Aquest pastís de mousse de llimona ha d'estar per morir-se d'un empatx!! Que bo!!!! :)
    Petons artista!!

    ResponElimina
  2. Hola Dolors!!
    A mi em pasa igual, em falten hores :( pero sempre vaig seguint el teu blog i facebook!!!
    Moltes gràcies pel teus comentaris, que sempre son tant animosos i aixó es fantastic :))
    Petonets

    ResponElimina